Thursday, September 22, 2011

A New Centre for Additive Layer Manufacturing (CALM) opened in UK


The University of Exeter opened its Center for Additive Layer Manufacturing (CALM), which features machines that can work with several materials to allow for a huge range of possibilities in potential products. The first facility of its kind in the UK, the Center offers the EOSINT P800 laser sintering system from EOS, which can build parts at temperatures up to 385°C and enables production using high-performance polymers, such as PEEK.

The European Aeronautic Defense and Space Company N.V. (EADS) supports CALM, which is in part financed by the EU and the European Regional Development Fund under the competitiveness operating program (£1.5 million).

The partnership enables the University of Exeter to provide additive manufacturing facilities for the southwest of the UK, further helping to raise awareness for a technology that is currently shifting paradigms in design and manufacturing, says Dr. Hans J. Langer, founder and CEO of EOS. The company also looks forward to expanding the use of the PEEK material, which is being processed on the P800, in the aerospace, medical and motorsports arena.

High performance materials, including PEEK, are mechanically strong and wear-resistant in the toughest of operating environments. Parts made of PEEK are being developed as an alternative to metals for applications including aerospace parts and medical instruments. As a result, the manufacturing process for prototypes and products is being simplified.

Businesses that are producing prototypes and developing products can now benefit from this pioneering £2.6 million facility at the University of Exeter. The facility will enable businesses, entrepreneurs and researchers to harness the potential of additive manufacturing. The centre is offering heavily subsidised rates to SMEs in Devon, Dorset, Wiltshire and Cornwall, giving smaller businesses access to world-class facilities at affordable prices.

With this EOS manufacturing technology, complex or bespoke parts and complete products can be created by building them up one layer at a time via laser sintering, thus significantly reducing the time it takes to get a product from the design stage into market. Businesses will also benefit from the technical expertise of CALM staff, gained through their experience in industry.

Originally Posted: About Additive

2 comments:

Unknown said...

Bà bầu có nên ăn nhiều thịt chó mắm tôm hay không
Vâng một đề tài mà được các mẹ quan tâm nhất, trong thời kì thai ngén và trong quá trình mang thai các mẹ thường bổ sung nhiều chất dinh dưỡng cho mẹ và thai nhi. Nhiều mẹ luôn hoang mang ăn thịt cho sinh con bị rôm xảy, mọc lông nhiều...nhiều cầu hỏi đặt ra ba bau co nen an thit cho khong? Luôn là đề tài mà các mẹ cần lời giải đáp.
Đơn giản thịt chó có chứa nhiều dinh dưỡng đặc biệt là chất đạm cho nên việc bổ sung dinh dưỡng là cần thiết nhưng thịt chó rất nóng nên sẽ không tốt cho thai nhi và bà bầu. Thứ 2 theo phong tục người Á Đông thì chó là vật nuôi thân thiết nhất với con người thì việc ăn thịt chó là trong những việc hay kiêng kị nhất.
>>> Tìm hiểu thêm ba bau co nen an trung vit lon
Chúng tôi khẳn định rằng ba bau an thit cho không hề ảnh hưởng gì chó sức khỏe nhưng cần hạn chế sử ăn quá nhiều và không nên ăn các món đi kèm với nó là mắm tôm, rau sống những thực phẩm này không hề tốt cho thai nhi. Các mẹ cần nên bổ sung đầy đủ các chất dinh dưỡng và cần bằng chế độ ăn uống cho phù hợp với tình trạng sức khỏe của mình và thai nhi trong từng giai đoạn.
Hy vọng các mẹ có cái nhìn đúng là bà bầu có nên ăn thịt chó hay không hay các mẹ có nên ăn những gì trong suốt thời kì mang thai.
Chúc các mẹ nhiều sức khỏe!

VTazdecor said...

Sài Gòn ồn ào náo nhiệt giữa thành phố phồn hoa này tìm một không gian yên tĩnh, thư giãn giúp bạn được thả lỏng người tận hưởng khoản khắc yên bình. Thì không quá khó không vì hiện nay có nhiều không gian quán cafe yên tĩnh tại sài gòn với các quán cafe đẹp ở tphcm được mọi người biết đến với không gian ấm cúng tạo cảm giác gần gũi thân quen.Chắc hẳn sẽ là sự lựa chọn hoàn hảo cho bạn. Hôm nay chúng tôi thiết kế nội thất chuyên nghiệp giúp bạn chọn lựa không gian thiết kế quán cafe phù hợp với xu hướng hiện nay.

Post a Comment